Friday, June 8, 2007

bookfest


Una din cartile care mi-a sarit in ochi la propriu si la figurat a fost Enciclopedia tridimensionala de la editura Teora cu pop up-uri de Robert Sabuda si Matthew Reinhart. Dupa niste scormonit pe net prin portofoliile arhitectilor hartiei m-am comvins ca ar trebui sa cumpar si eu cartea. Singura dilema ramane daca de aici tradusa in romana sau de pe amazon( da stiu.. tradare ..contribui si eu la subminarea economiei)
O impresie generala cu care am ramas in fiecare an ar fi aceea ca in continuare e mai rentabil pentru edituri sa cumpere drepturile unei carti gata ilustrate care nu mai are nevoie decat de traducere. La polul opus sunt cartile romanesti realizate in graba, aranjate in pagina trist si de regula tiparite cu mare economie. Din pacate nu am avut destul timp sa vizitez pe indelete targul de carte dar sper sa recuperez in weekend. Duminica voi cauta hibridul..:) carti ilustrate de romani care arata bine.. trebuie sa fie pe undeva si eu nu le-am gasit inca furata fiind de mormanele de Shrek si Spiderman de la intrare.

3 comments:

livia said...

Ai dreptate cu teancurile de Shrek si cu drepturile de autor. Poate ar fi distractiv sa facem un top 5 al celor mai reusite si nereusite carti facute la noi. Cat despre Matthew Reinhart, eu cu siguranta imi voi cumpara la un moment dat Enciclopedia preistorica cu dinozauri. Cred ca merita fiecare banut!

Oana Ispir said...

Din pacate nu am mai ajuns la targ inca o data ca sa gasesc candidatii la top intr-un singur loc. dar ii voi cauta un pic prin librarii..pentru ca imi place ideea.
Tin minte niste ilustratori de la editura Prut International care mi-au placut dar nu stiu daca se pune fiind din Moldova:)

As fi pus linkuri dar habar nu am cum, e vorba de Violeta Dabija si Stela Damaschin Popa

livia said...

Violeta Dabija lucreaza foarte frumos. Cunosc "Meseria mea" si "Cine si ce mananca" si mi-au placut de prima data cand le-am vazut. Nu stiam cine este autorul, totusi. Mersi Oana. Voi deschide o discutie pe Flickr despre ilustratori romani preferati pentru ca mi se pare o tema foarte interesanta de discutat.
Nu am gasit lucrari de-ale Stelei Damaschin dar poate pui un link pe Flickr ca acolo se poate. Aici la comments nu merge.