Wednesday, February 24, 2010

Bine v-am gasit...

...frati intr-ale ilustratiei !
Am fost acceptata in club de ceva timp, insa de abia acum mi-am facut elan sa ma prezint.
Sunt si eu un mic talent chinuit, sau un om chinuit de un mic talent. Dar amator, inca. Visez la ziua cand o sa am posibilitatea sa-mi perfectiunez stilul intr-un cadru mai oficial – niste studii de specialitate, eventual. Imi place sa cred ca e un tren pe care o sa-l prind la un moment dat in aceasta viata.
Desenez de ceva timp, dar de vreun an m-am apucat mai serios de treaba. Si fac asta in timpul liber, foarte limitat, dealtfel. Lucrez intr-un domeniu care nu are nicio legatura cu ilustratia. Dar as face oricand schimb.
Mi-ar placea sa ma specializez in ilustratie pentru copii. Ma atrage si ilustratia de moda. Adun mereu informatii legate de ilustratie, urmaresc bloguri si site-uri de ilustratie… Si incerc sa fiu cat de originala pot.
Casta ilustratorilor din Romania e cam apatica… Sau e doar senzatia mea ? In plus, editurile par sa mearga pe retete deja consacrate si nu risca sa investeasca in idei noi sau nu se obosesc sa se lanseze in cautare de talente nedescoperite.
Ma tenteaza sa « crosetez » o carticica pentru copii de la capat la coada : text si imagini. Ideile exista din plin. Cu pusul in practica e mai greu. Pana una-alta, scriu mai mult pentru oameni mari aici.
Cam atat despre mine. Multumesc ca m-ati citit !


4 comments:

Livia Coloji said...

Bine ai venit si mult succes! Ideea ca carticica crosetata suna foarte bine asa ca nu te lasa!
Poate n-ar fi rau sa ne spui si cine esti, ca sa putem asocia numele cu portofoliul...
:)

private-rayen said...

atragator...

This is Dandu said...

da, si mie imi place ideea cu carticica crosetata - apucat-te, o sa faca valuri pe net si ai putea chiar sa incepi sa vinzi ceva de genul. Ah tare as vrea sa stiu si eu sa crosetez :)
Eu sunt plecata din Ro, dar cat am fost aici, am simtit la fel ca si tine despre comunitatea aproape inexistenta a ilustratorilor in Ro si de aceea am venit cu ideea acestui blog. Si despre edituri, sa nu mai vorbim, gnadesc foarte comunist inca. Ma gandesc ca lucrurile nu s-au schimbat in ultimii doi ani de cand am plecat eu. Dar ce pot sa-ti zic e sa keep at it - nu renunta si cauta prieteni online in toata lumea - se intampla mult mai multe lucruri in afara decta la noi, desi daca as veni inapoi m-as dedica mult mai mult sa unesc comunitatea. Pana atunci, fac si eu ce pot :)

Elena Sofia Bobei said...

sunt mai interesante ilustratiile tale decat a multor profesionisti ! asa ca nu te lasa,merita!