Thursday, November 26, 2009

INVITATIE LANSARE


Targul International de Carte Gaudeamus 2009

Lansare de carte - Bookataria de texte si imagini - antologie de povesti ilustrate pentru copii

Sambata 28 noiembrie, ora 11:00, standul Pro Editura si Tipografie

„BOOKATARIA DE TEXTE SI IMAGINI” este o premiera editoriala. Volumul reuneste o pleiada de scriitori si ilustratori romani cu texte si imagini dedicate copiilor. Este o carte – manifest, dovada ca exista resurse proaspete, aici si acum, atat in zona textelor originale romanesti pentru copii cat si in cea a ilustratiei de carte de calitate. Dupa golul lasat de disparitia titlurilor de carte romaneasca pentru copii din anii 80, Bookataria demonstreaza ca se poate reinnoda legatura cu o traditie aparent pierduta. Suita de povesti si desene sunt un deliciu pentru copiii mici si mari si ar putea fi un handbook pentru editori.

Cartea ofera o serie de surprize cititorului, printre semnatarii textelor aflandu-se atat scriitori de literatura pentru copii, cat si multe nume binecunoscute publicului, autori de beletristica, ce abordeaza si acest domeniu. Dintre acestia, unii o fac in premiera. Stilurile celor prezenti in carte sunt foarte diferite, iar selectia de texte rezultata propune o imagine de ansamblu asupra literaturii noastre pentru copii azi. Mai mult, alaturi de scriitorii romani sunt inclusi si autori cunoscuti pentru contributia in domeniul literaturii internationale pentru copii.

La lansare, puteti asculta o parte din texte in lectura autorilor - vor citi din propriile povesti si poezii Grete Tartler, Elena Vladareanu, Alina Darian si Florin Bican.

Contribuie:

Simona Popescu, Cosmin Manolache, Calin Mihailescu, Florin Bican, Doina Rusti, T.O.Bobe, Calin Torsan, Grete Tartler, Alina Darian, Mircea Cartarescu, Ana Maria Sandu, Dan Lungu, Vasile Ernu, Ada Milea, Ioana Nicolae, Florica Bud, Victoria Patrascu, Marie Chartres, Jan Cornelius, Elena Vladareanu.

Ilustratori: Mihaela Paraschivu, Ioana Ursa, Oana Ispir, Raluca Ilie, Sebastian Oprita, Silvia Olteanu, Alexandra Radulescu, Amalia Dulhan, Anca Popescu, Cristiana Radu, Doina Butusina, Stela Lie, Veronica Neacsu, Agnes Keszeg, Adriana Gheorghe, Adriana Horga, Doina Roman, Alina Munteanu, Sebastian Oprita, Marga Udrescu.

Cartea finalizeaza un proiect coordonat de scriitorul Florin Bican si este realizata de Clubul Ilustratorilor si Faber Studio si tiparita la Pro Editura si Tipografie cu sprijinul Adria Grup SRL.

No comments: