Wednesday, May 27, 2009

BOOKATARIA DE IMAGINI

[d] GALLERY, str Th Burada nr 12 (langa parcul Facultatii de Drept)
Vernisaj: luni 1 iunie, ora 18.00
Expozitia este deschisa in perioada 1-13 iunie.
Program de vizitare 16.00-20.00, luni inchis, telefon 0744342487 (Amalia Dulhan)
Clubul Ilustratorilor va invita de ziua copilului la o expozitie de ilustratie prezentand proiectele recente ale membrilor sai - desene publicate sau nepublicate, carti tiparite
sau digitale, carti-de-artist, ilustratii-obiect, etc. O data pe an ilustratia va invita in laborator, in Bookatarie!

Intre aceste proiecte, Pas-de-deux (o suita de lucrari ce au facut obiectul unui concurs intern, dotat cu Premiile Anonima, ce insumeaza 1000 de euro) ilustreaza conceptia personala a ilutratorilor despre relatia intre doi parteneri egali, diferiti si inseparabili: Textul si Imaginea.

O serie de carti de artist ofera experienta intima a intalnirii cu unicitatea obiectului-document, desenat,/gravat/ pictat, scris si legat manual, colaj de hartii desenate/pictate, fotografii ori obiect printat/tiparit/serigrafiat cu exactitate tehnica intr-un tiraj limitat.
Expunem si tipar digital, adica mai multe carti in tiraj mic si multe cartoline.


Vernisajul expozitiei este acompaniat de lansarea Booktariei de texte si imagini-
o antologie de texte pentru copii mici si mari, apartinand unor scriitori romani prestigiosi si ilustrate de membrii Clubului. Proiectul este un manifest al ideii ca exista resurse atat in zona textelor originale romanesti pentru copii (macar in sertarele scriitorilor) cat si in cea a ilustratiei de carte de calitate.
Pe terenul recent defrisat, la noi, al colaborarilor autor-ilustrator, Bookataria.. este prima initiativa care aduna la un loc o serie de nume importante de scriitori si ilustratori romani cu texte si imagini dedicate celor mici.
Proiectului coordonat de scriitorul Florin Bican i s-au alaturat scriitori cu stiluri foarte diferite, nu toti scriitori de literatura pentru copii. Un scriitor va vorbi si la lansare:
Horia Roman Patapievici!
Contribuie: Simona Popescu, Cosmin Manolache, Catalin Mihailescu, Doina Rusti, T.O.Bobe, Calin Torsan, Grete Tartler, Alina Darian, Mircea Cartarescu, Ana Maria Sandu, Dan Lungu, Vasile Ernu, Ada Milea, Ioana Nicolae, Elena Vladareanu, Floriana Bud, Victoria Patrascu.
Deocamdata cartea este editata digital, produsa in colaborare cu Faber Studio (Silvia Olteanu, Alex Radulescu, Dinu Dumbravician). Asteptam interesul editorilor si propuneri de publicare!


In cadrul expozitiei, pe data de 3 iunie va propunem si o “intalnire de lucru” cu invitati din advertising. Se va dezbate un subiect foarte important pentru orice artist-grafician-ilustrator: despre ilustratie si locul ei in publicitate.
Invitati de marca din domeniu: Serban Alexandrescu (Headvertising), Mihai Grecea (Adviser) si altii.

No comments: