Monday, July 2, 2007

Nicole

OK, daca trebuie, trebuie...Despre mine ar fi multe de spus si in orice fel as incerca sa ma definesc, trebuie sa deschid o cutie cu amintiri nu prea placute, pentru ca eu incerc sa vin spre ilustratie dupa ce m-am ratacit pe alte drumuri. Pe scurt: am terminat Liceul de Arte Plastice la Cluj in urma cu multi, multi, multi ani. Am facut in toti acesti multi, multi ani o meserie care nu mi-a placut, neincetand insa sa desenez, sa pictez, sa visez ca desenez si pictez, asa numai pentru mine. Pana intr-o zi cand m-am hotarat sa desenez si pentru altii. Am descoperit computerul si am inceput sa desenez pentru copii desene de colorat pe care le-am postat pe internet. Nu sunt mare lucru, dar m-au ajutat sa revin pe un drum care imi place.
Fiindca nu imi place sloganul "murdarirea este buna", adica nu imi place sa intind culorile pe paleta si apoi sa trebuiasca sa curat , nu imi place sa intind panza pe sasiu, nu imi place sa ma lipesc de panzele proaspat pictate, nu imi place sa-mi plasez (vand) lucrarile, nu am talent...toate lucruri care sunt esenta vietii unui artist, geniala inventie COMPUTERUL mi-a salvat viata. Este mijlocul cel mai placut prin care pot sa dau viata fanteziei mele. Imi place la nebunie sa croiesc imagini cu ajutorul lui.
Puteti sa vedeti aici colajele mele din hartie manuala "virtuala" (de fapt, am pornit tot de la hartie manuala reala, adevarata, pe care am scanat-o si am folosit-o in starea ei virtuala).
Desenele mele pentru copii se vand numai in USA. Fiindca am vrut sa ma vada cineva si in Romania mi-a venit ideea sa desenez caricaturi politice.
Vise? In acest moment cel mai mult mi-ar placea sa fac ilustratii pentru reviste "glossie".
As vrea apoi sa ilustrez o carte adevarata pentru copii si o carte de terapie prin colorat pentru adulti. Pana atunci... cateva desene de colorat pentru oricine for free aici.
Sau fashion aici.
Si... nu o sa abandonez ideea de a face arta animata, in genul celei de aici si aici.
Putin primitiva, dar nu vreau ceva sofisticat in Flash, vreau ceva simplu...
Sper ca grupul ILLOSTATION se va mari, va fi mai vizibil, vor afla si altii ca exista ilustratori si in Romania.
Cam asta ar fi...

5 comments:

Livia Coloji said...

Ne bucuram ca esti aici. Tehnicile tale de lucru sunt foarte interesante. Pana acum imi placeau cel mai mult colajele cu hartie manuala. Acum, gif-urile animate sunt pe locul 1 in lista preferintelor mele. Asteptam cat mai multe. :)

This is Dandu said...

bine ai venit, nicole! sa stii ca asteptam de mult introducerea ta - foarte misto tot ce faci si interesant stil:) sa stii nu esti singura care a batut pe alte drumuri pana sa se prinda ca asta e ala care trebuie ;-)!

Nicole Florian said...

Multumesc pentru aprecieri si incurajari!

Keszeg Agi said...

Bine ai venit, Nicole!
Sa ne tii merereu le curent cu ceea ce faci.

Oana Ispir said...

welcome welcome